Hoofdmenu overslaan, ga door naar hoofdinformatie

Over het Cliëntenpanel Geboortezorg

Het Cliëntenpanel Geboortezorg is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Zij werkt samen met de volgende landelijke cliënten- en patiëntenorganisaties in de geboortezorg:
- Ava
- Bekkenbodem4all
- Care4Neo 
- Care for women
- CZB (Contactgroep Zwangerschapsbeëindiging)
- Geboortebeweging 
- DES centrum
- Freya, vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen
- HELLP Stichting
- Het Buikencollectief 
- Lieve Engeltjes
- Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM)
- RS-virus Patiënten Netwerk (RSV-PN)
- Stichting Endometriose
- Stichting Hoe?Verder
- Stichting Kind en Ziekenhuis
- Stichting Me Mam
Stichting Olijf
- Stichting PCOS Nederland
- Stichting Single SuperMom
- Stichting ZEHG
- Stille Levens
- Vasa Previa Foundation
- VSOP

Deelnemen aan het Cliëntenpanel Geboortezorg
De cliënten die deel kunnen nemen aan het panel zijn vrouwen die zwanger willen worden, zwangere vrouwen en vrouwen die korter dan vijf jaar geleden zwanger zijn geweest. Ook personen die zich met een andere of geen gender identificeren kunnen deelnemen aan het panel.

Met hulp van de panelleden kan snel onderzocht worden wat vrouwen vinden van de geboortezorg. Bijvoorbeeld over de zorg die je van je verloskundige, gynaecoloog of kraamverzorgster hebt gekregen, over wat je van de inhoud van de geboortezorg vond, over of je de geboortezorg goed georganiseerd vond en hoe je terugkijkt op de keuzes die je hebt gemaakt. Jouw mening en ervaring zijn heel erg belangrijk voor het verbeteren van de geboortezorg in Nederland.

Je kunt je hier aanmelden voor het Cliëntenpanel Geboortezorg.

Partners kunnen ook meedoen
Partners van vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of korter dan vijf jaar geleden zwanger zijn geweest, kunnen ook deelnemen aan het panel. Het is immers belangrijk dat ook partners gezien en gehoord worden tijdens deze bijzondere periode. Als je als partner meedoet aan het panel, dan zul je niet voor alle vragen(lijsten) uitgenodigd worden omdat dan niet alle vragen op je van toepassing zijn.

Uitnodigingen voor het invullen van vragenlijsten en eventuele extra activiteiten
Als lid van het Cliëntenpanel Geboortezorg krijg je gemiddeld 5 tot 10 keer per jaar een uitnodiging voor een vragenlijst. Dit gebeurt altijd per e-mail. In de e-mail vind je een uitleg over het onderwerp en een link naar een vragenlijst.
Soms gaan de vragenlijsten over onderwerpen waar alle zwangere vrouwen mee te maken hebben. Andere keren zal een vragenlijst gaan over een specifiek onderwerp zoals de ervaring met een keizersnede, inleiding of een miskraam. Als je geen ervaring hebt met een bepaald onderwerp, hoef je de vragenlijst vanzelfsprekend niet in te vullen.

Daarnaast zijn we vaak op zoek naar mensen die mee willen werken aan groepsgesprekken, interviews, bijeenkomsten of extra vragenlijsten over specifieke onderwerpen. Je krijgt daarom ook een aantal keer per jaar een oproepenlijstje toegestuurd waarmee je je voor deelname aan een of meerdere van deze extra activiteiten kunt opgeven. Hoeveel van deze lijstjes je per jaar krijgt, hangt af van het aantal extra activiteiten waarvoor we deelnemers zoeken. Natuurlijk hoef je het aanmeldformulier alleen in te vullen als je aan een of meerdere extra activiteiten wilt deelnemen.

Jouw gegevens
Door in te loggen kun je zelf je basisgegevens bijhouden. Sommige van deze gegevens worden automatisch voor je ingevuld in vragenlijsten. Zodat je niet steeds opnieuw zelf al je gegevens hoeft in te vullen. Via je inlog kun je zien aan welke vragenlijsten je hebt meegedaan. En zijn de rapporten met resultaten van de vragenlijsten terug te vinden. Je kunt je er ook (tijdelijk) afmelden voor het Cliëntenpanel Geboortezorg.


Aanmelden voor het Cliëntenpanel Geboortezorg

Contact