Hoofdmenu overslaan, ga door naar hoofdinformatie

Raadpleeg het Cliëntenpanel Geboortezorg

Inzicht in het perspectief van cliënten
Om de geboortezorg te verbeteren, is het belangrijk om de wensen en behoeften van cliënten scherp te hebben. Alleen dan is het mogelijk om de zorg die wordt aangeboden tijdens de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en de periode erna ook echt aan te laten sluiten op de vraag.
Het Cliëntenpanel Geboortezorg bestaat uit zwangeren en vrouwen die korter dan vijf jaar geleden zwanger zijn geweest. De werving vindt o.a. plaats via de landelijke cliënten- en patiëntenorganisaties, zorgprofessionals, gemeenten, social media en andere samenwerkingspartners.
Naast vrouwen kunnen ook personen die zich identificeren met een andere of geen gender deelnemen aan het Cliëntenpanel Geboortezorg. Ook kunnen partners zich aanmelden voor het Cliëntenpanel Geboortezorg. Partners vormen binnen het panel een separate doelgroep.

Kwantitatief & Kwalitatief onderzoek
Ben je op zoek naar respondenten voor onderzoek in de geboortezorg? Het Cliëntenpanel Geboortezorg kan zowel voor kwantitatief als kwalitatief onderzoek worden ingezet. Daarbij zetten we altijd de jarenlange expertise in van de 25 landelijke cliënten- en patiëntenorganisaties in de geboortezorg.
Zo kunnen de vragen die worden voorgelegd aan cliënten en andere vormen van cliëntenparticipatie binnen het onderzoek eerst worden beoordeeld en verbeterd vanuit cliëntenperspectief. Deze beoordeling wordt gedaan door de Cliëntenraad Geboortezorg. Deze raad bestaat uit afgezanten van de landelijke cliënten- en patiëntenorganisaties in de geboortezorg. De Cliëntenraad Geboortezorg kan tevens meedenken met onderzoeksvoorstellen.
 
Je kunt hier een informatiepakket downloaden over cliëntenparticipatie in de geboortezorg.

Lastig te bereiken doelgroepen
Aangezien de werving voor het Cliëntenpanel plaatsvindt via verschillende kanalen betreft het een diverse groep. Dat neemt niet weg dat nog steeds bepaalde groepen of niet of ondervertegenwoordigd zijn. We bieden aanvullende diensten aan om via andere kanalen ook het perspectief van deze groepen in beeld te krijgen.
 
De voordelen op een rijtje
Onderzoek via het Cliëntenpanel Geboortezorg biedt de volgende voordelen:
- Een zorgvuldige weergave van het cliëntenperspectief
- Aanvullende expertise van de landelijke cliënten- en patiëntenorganisaties in de geboortezorg
- Een vaste prijs
- Een vaste opleverdatum
- Een no cure no pay garantie
 
Vrijblijvende offerte
Heb je interesse om via het Cliëntenpanel Geboortezorg een onderzoek of werving te doen? Dan kun je via dit formulier een vrijblijvende offerte aanvragen.
Mocht je andere vragen hebben, dan kun je contact opnemen via geboortezorg@patientenfederatie.nl.
 
Ideeën?
Wat wil jij als onderzoeker, zorgverlener of andere stakeholder graag weten van cliënten in de geboortezorg? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar geboortezorg@patientenfederatie.nl.
 
Help je ons mee bij de werving?
Ondersteuning van zorgverleners bij de werving van nieuwe panelleden is ontzettend belangrijk. Om die reden hebben we diverse wervingsmaterialen gemaakt. Hieronder zie je de flyer die we hebben ontwikkeld. Daarnaast hebben we ook Instagram- en Facebookposts.
Indien je wervingsmaterialen op maat nodig hebt, bijvoorbeeld om te tonen op een display in de wachtruimte, neem dan contact met ons op, want er is veel mogelijk.
 
Flyer voorkant en achterkant
   
 
 
 
 

Contact