Over het Longpanel

Het Longpanel is een initiatief van het Longfonds. Als pati├źntenorganisatie behartigt het Longfonds de belangen van mensen met een chronische longziekte. U kunt bij ons terecht voor informatie, advies en om ervaringen te delen.

Het Longpanel is een vaste groep mensen die onze vragenlijsten invult. Met hulp van de panelleden kan het Longfonds onderzoeken wat een grote groep mensen met een longziekte vindt van de gezondheidszorg of wat hun ervaringen zijn. Bijvoorbeeld over zorgverzekeringen, vergoedingen of medicijnen. Uw mening en ervaring is belangrijk voor het verbeteren van de zorg voor mensen met een longziekte. U kunt zich hier aanmelden voor het panel.

Uitnodigingen voor het invullen van vragenlijsten en eventuele extra activiteiten
Als lid van het panel krijgt u gemiddeld 6-8 keer per jaar een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit gebeurt altijd per e-mail. In de e-mail krijgt u uitleg over het onderwerp en een link naar de vragenlijst. Als u geen ervaring heeft met een bepaald onderwerp, hoeft u de vragenlijst vanzelfsprekend niet in te vullen.

Soms gaan de vragenlijsten over onderwerpen waar veel mensen met een longziekte mee te maken krijgen. Zoals apothekerszorg en ziekenhuiszorg. Andere keren gaat een vragenlijst over een onderwerp waar niet iedereen ervaring mee heeft, zoals longrevalidatie of fysiotherapie.

Daarnaast is het Longfonds vaak op zoek naar mensen die mee willen werken aan groepsgesprekken, onderzoeken, interviews of bijeenkomsten. U krijgt daarom ook een aantal keer per jaar een oproepenlijstje toegestuurd waarmee u zich voor deelname aan een of meerdere van deze extra activiteiten kunt opgeven. Hoeveel van deze lijstjes u per jaar krijgt, hangt af van het aantal extra activiteiten waarvoor we deelnemers zoeken. Natuurlijk hoeft u het aanmeldformulier alleen in te vullen als u aan een of meerdere extra activiteiten wilt deelnemen.

Uw gegevens
Door in te loggen
, kunt u zelf uw basisgegevens bijhouden. Sommige van deze gegevens worden automatisch voor u ingevuld in vragenlijsten. Zodat u niet steeds opnieuw zelf al uw gegevens hoeft in Via uw inlog kunt u zien aan welke vragenlijsten u heeft meegedaan. Een terugkoppeling van de resultaten geven wij per mail. U kunt zich er ook (tijdelijk) afmelden voor het Longpanel.

 

 

Aanmelden voor panel

Contact