Hoofdmenu overslaan, ga door naar hoofdinformatie

Over het Zorgpanel

Het Zorgpanel
Het Zorgpanel is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Patiëntenfederatie Nederland is een koepelorganisatie van patiëntenorganisaties.

Het Zorgpanel is een vaste groep mensen die onze vragenlijsten invult. Met hulp van de panelleden kan de Patiëntenfederatie snel onderzoeken wat een grote groep zorggebruikers en patiënten vindt van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld over zorgverzekeringen, klantvriendelijkheid van ziekenhuizen, mondzorg of de zorg van je huisarts. Jouw mening en ervaring is belangrijk voor het verbeteren van de gezondheidszorg in Nederland. Je kunt je hier aanmelden voor het panel.

Uitnodigingen voor het invullen van vragenlijsten en eventuele extra activiteiten

Als lid van het panel krijg je gemiddeld 10 keer per jaar een uitnodiging voor een vragenlijst. Dit gebeurt altijd per e-mail. In de e-mail vind je een uitleg over het onderwerp en een link naar een vragenlijst.
Soms gaan de vragenlijsten over onderwerpen waar veel mensen in Nederland mee te maken hebben. Zoals huisartsenzorg en ziekenhuiszorg. Andere keren zal een vragenlijst gaan over een onderwerp zoals thuiszorg, medicijnen of een specifieke aandoening. Als je geen ervaring hebt met een bepaald onderwerp, hoef je de vragenlijst vanzelfsprekend niet in te vullen.

Daarnaast is de Patiëntenfederatie vaak op zoek naar mensen die mee willen werken aan groepsgesprekken, interviews, bijeenkomsten of extra vragenlijsten over specifieke onderwerpen. Je krijgt daarom ook een aantal keer per jaar een oproepenlijstje toegestuurd waarmee je je voor deelname aan een of meerdere van deze extra activiteiten kunt opgeven. Hoeveel van deze lijstjes je per jaar krijgt, hangt af van het aantal extra activiteiten waarvoor we deelnemers zoeken. Natuurlijk hoef je het aanmeldformulier alleen in te vullen als je aan een of meerdere extra activiteiten wilt deelnemen.

Jouw gegevens
Door in te loggen kun je zelf je basisgegevens bijhouden. Sommige van deze gegevens worden automatisch voor je ingevuld in vragenlijsten. Zodat je niet steeds opnieuw zelf al je gegevens hoeft in te vullen. Via je inlog kun je zien aan welke vragenlijsten je hebt meegedaan. En zijn de rapporten met resultaten van de vragenlijsten terug te vinden. Je kunt je er ook (tijdelijk) afmelden voor het Zorgpanel.

 

Aanmelden voor het Zorgpanel

Contact