Hoofdmenu overslaan, ga door naar hoofdinformatie

Over het Zorgpanel

Het Zorgpanel
Het Zorgpanel is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Patiëntenfederatie Nederland is een koepelorganisatie van patientenorganisaties.

Het Zorgpanel is een vaste groep mensen die onze vragenlijsten invult. Met hulp van de panelleden kan de Patiëntenfederatie snel onderzoeken wat een grote groep zorggebruikers en patiënten vindt van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld over zorgverzekeringen, klantvriendelijkheid van ziekenhuizen, mondzorg of de zorg van uw huisarts. Uw mening en ervaring is belangrijk voor het verbeteren van de gezondheidszorg in Nederland. U kunt zich hier aanmelden voor het panel.

Uitnodigingen voor het invullen van vragenlijsten en eventuele extra activiteiten

Als lid van het panel krijgt u gemiddeld 8-10 keer per jaar een uitnodiging voor een vragenlijst. Dit gebeurt altijd per e-mail. In de e-mail vindt u een uitleg over het onderwerp en een link naar een vragenlijst.
Soms gaan de vragenlijsten over onderwerpen waar veel mensen in Nederland mee te maken hebben. Zoals huisartsenzorg en ziekenhuiszorg. Andere keren zal een vragenlijst gaan over een onderwerp zoals thuiszorg, medicijnen of een specifieke aandoening. Als u geen ervaring heeft met een bepaald onderwerp, hoeft u de vragenlijst vanzelfsprekend niet in te vullen.

Daarnaast is de Patiëntenfederatie vaak op zoek naar mensen die mee willen werken aan groepsgesprekken, interviews, bijeenkomsten of extra vragenlijsten over specifieke onderwerpen. U krijgt daarom ook een aantal keer per jaar een oproepenlijstje toegestuurd waarmee u zich voor deelname aan een of meerdere van deze extra activiteiten kunt opgeven. Hoeveel van deze lijstjes u per jaar krijgt, hangt af van het aantal extra activiteiten waarvoor we deelnemers zoeken. Natuurlijk hoeft u het aanmeldformulier alleen in te vullen als u aan een of meerdere extra activiteiten wilt deelnemen.

Uw gegevens
Door in te loggen, kunt u zelf uw basisgegevens bijhouden. Sommige van deze gegevens worden automatisch voor u ingevuld in vragenlijsten. Zodat u niet steeds opnieuw zelf al uw gegevens hoeft in te vullen. Via uw inlog kunt u zien aan welke vragenlijsten u heeft meegedaan. En zijn de rapporten met resultaten van de vragenlijsten terug te vinden. U kunt zich er ook (tijdelijk) afmelden voor het Zorgpanel.

 

Aanmelden voor panel

Contact